Veilig de weg op, neem een goede verzekering

Geplaatst op

Wanneer je op vakantie gaat is het belangrijk om dit op een zo veilig mogelijke manier te doen. Een goede verzekering komt daarbij kijken. Maar hoe bepaalt de verzekering eigenlijk de waarde van je auto? Je leest het in deze blog.

Reisverzekering afsluiten

Wanneer je gaat reizen is het erg belangrijk om een verzekering af te sluiten. Je moet dan denken aan gedegen reisverzekering en een ziektekostenverzekering. Om zo schade aan bagage en lijf en leden te dekken. Ook je auto moet goed verzekerd zijn. Een passende verzekering is dan natuurlijk erg belangrijk. De verzekering moet dan onder andere bepalen wat de waarde van je auto is. Hieronder lees je hoe ze dat doen. 

Hoe bepaalt je verzekering de auto waarde

De waarde van een auto kan op verschillende manieren worden bepaald voor verzekeringsdoeleinden. Hier zijn enkele gangbare methoden die verzekeraars gebruiken:

Cataloguswaarde

De cataloguswaarde is de oorspronkelijke nieuwprijs van de auto, inclusief eventuele extra opties en accessoires. Dit is vaak de basiswaarde die wordt gebruikt bij het afsluiten van een autoverzekering.

Dagwaarde

De dagwaarde is de waarde van de auto op een specifieke datum, meestal de datum waarop de verzekering wordt afgesloten of de schadedatum. Deze waarde wordt bepaald door factoren zoals de leeftijd van de auto, het merk en model, de kilometerstand en de algemene staat van de auto. Verzekeraars kunnen gebruikmaken van gespecialiseerde databanken of taxateurs om de dagwaarde te bepalen.

Taxatiewaarde

Voor bijzondere of klassieke auto’s kan een taxatiewaarde worden gebruikt. Een erkende taxateur beoordeelt dan de staat en de waarde van de auto. Deze waarde wordt vervolgens als basis genomen voor de verzekering.

Conclusie

Het is belangrijk om te weten dat verschillende verzekeringsmaatschappijen mogelijk verschillende methoden hanteren om de waarde van een auto te bepalen. Bij het afsluiten van een verzekering is het verstandig om de specifieke voorwaarden en methoden van de verzekeringsmaatschappij te raadplegen, zodat je een duidelijk beeld krijgt van hoe de waarde van jouw auto wordt vastgesteld.

Gerelateerde berichten

Auto sleutelen de ultieme hobby?

Wij hebben eens zitten denken wat een hobby goed of slecht maakt. Zeker niet tot onze verbazing, is auto sleutelen een perfecte hobby voor mannen. De...

Lees meer

Over ons

Meer weten over toffe bolides? Lees dan zeker onze blogs door. We houden je op de hoogte van leuke weetjes uit de autowereld.

Contactgegevens

Via info @ autobedrijf-image.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden