Renault Twingo, een bijzondere auto

Geplaatst op

Renault is één van de populairste automerken in Nederland. Iedereen kent de Twingo (in zijn compleet nieuwe, onherkenbare uitvoering) of de Renault Clio. Renault’s rijden over het algemeen zuinig, zijn voordelig in aanschaf en zijn vaak fraai vormgegeven; precies waar wij van houden.

Twingo was trendsettend

De Renault Twingo kwam rond 1994 in opmars. Ineens waren zij daar, de azuurblauwe Twingo’s. Het design was baanbrekend; niet alleen de buitenkant -met de muisachtige motorkap- maar ook het interieur mocht er zijn, met geheel nieuwe features. Neem de gevarenlichtknop; in één klap in te schakelen doordat deze zich centraal in het midden bevindt en opvallend groot en rond van vorm is. En wat te denken van de kilometerteller, die digitaal in grote cijfers wordt weergegeven. Na het azuurblauwe model kwamen vooral de Twingo ‘cabrio’ en de rood-paarse Twingo’s op de markt.

Oudere Twingo

Twingo eigenaren, zoals ikzelf, ervaren nog steeds het plezier van rijden in deze best pittige wagen, met hoge zit (ideaal voor ouderen overigens). Maar helaas, ook de oudere Twingo kent op den duur zijn gebreken. Opvallend, uit eigen ervaring, zijn de typische gebreken die de oudere Twingo meemaakt. Van een elektrisch raam wat weigert op en naar te gaan tot afgebroken, of loszittende deurgrepen. Plastic onderdelen in het interieur beginnen los te laten, een deur gaat ineens bijna niet meer open vanuit de binnenzijde; we hebben het allemaal meegemaakt. Maar waarom een Twingo wegdoen die nog maar 70.000 km op de teller heeft staan en waar ik al jaren in rijd, ook al is ‘ie oud. En dus rijd ik door.

Onderdelen voor het automerk Renault kun je hier vinden AUTO-onderdelenexpert.nl, dus ook voor de Twingo. Op deze wijze kun je goedkoper onderdelen kopen en zelf, of laten, monteren in je Twingo. Met elektra problemen moet je uiteraard altijd langs de garage, maar sommige onderdelen zijn zelf te vervangen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over toffe bolides? Lees dan zeker onze blogs door. We houden je op de hoogte van leuke weetjes uit de autowereld.

Contactgegevens

Via info @ autobedrijf-image.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden