Leren e-step rijden voor beginners

Geplaatst op

Het rijden op een elektrische step is gemakkelijker dan op een fiets en de meeste mensen kunnen het meteen oppakken. Deze gids helpt je op weg en bevat belangrijke tips over hoe je moet rijden plus de meest over het hoofd geziene inzichten van ons team.

Draag beschermende kleding die geschikt is voor uw reis en rijstijl

Voordat je op je step stapt, moet je de juiste uitrusting dragen.

Eerst en vooral moet je altijd een helm dragen als je gaat rijden, ongeacht hoe kort de reis of hoe snel je rijdt. Een CPSC-gecertificeerde fietshelm is het minimum, maar misschien wil je iets meer bescherming voor hogere snelheden.

Uw uitrusting en kleding moeten altijd passen bij de snelheid en het type tocht dat u maakt. Meer snelheid = meer uitrusting.

Voor hogere snelheden of als u op de weg rijdt in het verkeer, wilt u een lange broek, handschoenen, shirt met lange mouwen en schoenen met gesloten tenen.

Je kunt ook nog meer beschermende uitrusting toevoegen, zoals elleboog- en kniebeschermers of eventueel een volledig racepak.  Voor de meeste berijders zal dit overkill zijn. Man in volledige veiligheidskleding op een elektrische step

Zorg dat je vertrouwd bent met je step en de bediening

Voordat je gaat rijden, is het belangrijk om vertrouwd te raken met je step. Zorg ervoor dat je weet waar het gaspedaal, de remmen, de verlichting en de claxon zich bevinden.

Als je je step net hebt, kun je hem het beste meenemen naar een beschutte plek buiten, zoals een parkeerplaats, en ervoor zorgen dat je weet hoe het gaspedaal aanvoelt en hoe de remmen werken. 

Als je echt voorzichtig wilt zijn, kun je je step uittesten zonder hem aan te zetten door hem te gebruiken als een standaard kick step. Dit kan je een goed gevoel geven van de balans, het sturen en het remgevoel.

Tip: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-step/    

Tot slot, zorg ervoor dat je begrijpt hoe de vouwmechanismen op je step werken.  Afhankelijk van welke step je hebt, heb je waarschijnlijk een inklapbare stuurpen en mogelijk een inklapbaar stuur.  Zorg ervoor dat je weet hoe je beide op hun plaats vergrendelt. Er zijn veel mechanismen en sommige hebben extra veiligheidsvoorzieningen die moeten worden ingeschakeld om te voorkomen dat ze tijdens het rijden inklappen. 

Sommige mechanismen hebben een hoorbare klik wanneer ze goed vastzitten, terwijl andere dat niet doen.  Lees uw gebruiksaanwijzing en zorg ervoor dat u begrijpt hoe het werkt.Man vertrouwd te maken met de elektrische step

Doe een controle van uw step voordat u erop springt

De eerste keer en elke keer dat u gaat rijden, doe dan een check om er zeker van te zijn dat uw step goed is om te gaan.

    a. De banden zijn in goede staat en op de juiste spanning

    b. De vouwmechanismen zijn op hun plaats vergrendeld

    c. De remmen zijn goed afgesteld

    d. Step ziet er goed uit en klinkt goed (geen rare geluiden, duidelijke schade, iets veranderd of ongewoon)

    e. Batterij voldoende opgeladen voor uw reis

    f. Tas met uitrusting voor langere ritten (bandenslijm, pomp, multitool)

    g. Mobiele telefoon voor noodgevallenGeleteerd schema van elektrische step onderdelen om te controleren voor het rijden

Start uw step door af te trappen van de grond

Je step starten en beginnen te rijden is zo simpel als een voet op het dek zetten, aftrappen en op het gaspedaal drukken.

Je moet de step ongeveer 5 km/u laten optrekken voordat de motor aanslaat, hoewel steps met zero start geen kick-off nodig hebben.

Voordat je de motor start, moet je er zeker van zijn dat de kickstand goed staat.

Uitgelicht: elektro chopper leasen

Als het je eerste keer op de step is, wil je misschien een conventionele houding aannemen, wat betekent dat je één voet – meestal de niet-dominante – voor de andere hebt. Als je het doet met je dominante voet voor, wordt dit ‘goofy stance’ genoemd.

Sommige mensen geven er de voorkeur aan om met hun voeten naast elkaar te rijden … en het werkt ook, maar je zult iets minder stabiel zijn en niet in staat zijn om je gewicht op de juiste manier te verplaatsen om in evenwicht te blijven. Als je een noodgeval hebt, zul je niet zo snel kunnen reageren als je zo rijdt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over toffe bolides? Lees dan zeker onze blogs door. We houden je op de hoogte van leuke weetjes uit de autowereld.

Contactgegevens

Via info @ autobedrijf-image.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden