Kan het voordelig zijn om mijn autoverzekering over te sluiten?

Geplaatst op

Als je al jaren autorijdt en al die tijd je auto bij dezelfde verzekeraar hebt laten verzekeren dan kan het zeker de moeite waard zijn om hier eens kritisch naar te kijken. Het kan zomaar zo zijn dat je honderden euro’s op de premie voor je autoverzekering kunt besparen. Om te beginnen is er sprake van grote concurrentie tussen verzekeraars. Als je je huidige verzekeraar benadert met de mededeling dat je wilt opzeggen omdat je de premie te hoog vindt dan is de kans al groot dat je een goedkoper aanbod krijgt. Als dat niet zo is dan kun je daadwerkelijk overwegen om over te stappen. Verzekeringen zijn vandaag de dag doorgaans per maand opzegbaar, tenzij je een andere afspraak hebt gemaakt met je huidige verzekeraar.

Allrisk of alleen WA verzekerd?

Een nieuwe auto wordt doorgaans allrisk verzekerd. Als je een nieuwe auto door eigen schuld total loss rijdt dan lijd je een verlies van duizenden euro’s als je de schade niet vergoed krijgt. Bij een allrisk verzekering wordt de schade vergoed, afhankelijk van het type verzekering tegen de nieuwwaarde of de dagwaarde. Als je auto wat ouder wordt komt er een moment waarop een allrisk verzekering niet meer nodig is omdat de dagwaarde van je auto flink is gezakt. Waar het omslagpunt ligt hangt af van het merk en type van je auto. Als je twijfelt of je kunt overstappen van een allrisk naar een WA-verzekering kun je hier online een check voor doen of dit bespreken met je verzekeringsadviseur.

Hoeveel premie betaal ik voor een autoverzekering?

De hoogte van de premie is van veel factoren afhankelijk. Allereerst is je leeftijd van belang en hoe lang je al een rijbewijs hebt. Jonge, beginnende bestuurders, betalen vaak een flink hogere premie. Daarnaast hangt het uiteraard van het merk en type van je auto af hoe hoog de premie is. Tot slot kan er onderscheid gemaakt worden op grond van je woonplaats; verzekeren is vaak duurder in de stad dan op het platteland. Los daarvan is er nog een reden waarom je verzekeringspremie na verloop van tijd lager kan worden. Als je geen schade claimt verdien je namelijk zogenaamde no claim premie. Dit is een korting op je verzekering die flink kan oplopen naarmate je meer schadevrije jaren hebt. Er zijn verzekeraars waar de korting kan stijgen tot wel 70%. Dit levert uiteraard een aanzienlijke besparing op de kosten voor de verzekering op.

Een goedkope autoverzekering, waar vind ik die?

Vergelijken is het beste advies als je op zoek gaat naar een goedkope autoverzekering. Let daarbij niet alleen op de premie maar ook op de voorwaarden. De goedkoopste autoverzekering hoeft niet altijd de beste te zijn. Een goedkope verzekering voor je auto kun je bijvoorbeeld afsluiten bij Diks. Op hun website kun je snel en eenvoudig de premie berekenen die op jou van toepassing is. Je kunt altijd overstappen van verzekeraar als je een andere auto koopt. Overstappen met een lopende verzekering voor je huidige auto kan vaak ook, dit is afhankelijk van de voorwaarden van je verzekeraar, als je een verzekering voor een jaar hebt afgesloten zal je dit contract eerst moeten volmaken voordat je een overstap kunt maken.

Lees ook het laatste nieuws.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over toffe bolides? Lees dan zeker onze blogs door. We houden je op de hoogte van leuke weetjes uit de autowereld.

Contactgegevens

Via info @ autobedrijf-image.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden