Gemiddelde droogtijd van vloeren in een autobedrijf

Geplaatst op

Het is bij de keuze voor een nieuwe vloer in een autobedrijf belangrijk dat de werkzaamheden er zo min mogelijk hinder van ondervinden. Een snelle droogtijd zorgt ervoor dat de overlast voor de bedrijfsvoering beperkt wordt. Er zijn wat dat betreft verschillende soorten vloeren voor autobedrijven die elk een andere droogtijd hebben. Daar is uiteraard rekening mee te houden, maar het is eveneens van belang om op de eigenschappen van de vloer te letten.

Droogtijd epoxy gietvloer per laag

Bij het aanbrengen van een epoxy gietvloer in een autobedrijf is er sprake van meerdere lagen. Na het plaatsen van elke laag geldt dat er een droogtijd aan is verbonden. Bovendien verschilt de droogtijd per soort laag. De gemiddelde droogtijd van de primer die op de ondergrond komt, bedraagt bijvoorbeeld twaalf uur. Dat betekent dat de volgende laag pas de volgende werkdag is aan te brengen. Dit betreft de schraplaag die een droogtijd heeft van achttien uur en daar komt de gietlaag op met een droogtijd van vijftien uur. De afwerking van de epoxy gietvloer met een topcoating kent de langste droogtijd van gemiddeld vierentwintig uur. Dit betekent dat er in totaal vier werkdagen nodig zijn om een epoxy gietvloer aan te brengen.

Droogtijd epoxy coating (18-36 uur)

In plaats van een epoxy gietvloer is het ook mogelijk om in een autobedrijf epoxycoating aan te brengen. Epoxycoating bestaat uit een laag op basis van twee componenten in de vorm van epoxyhars en verharders. Deze combinatie wordt op de ondergrond aangebracht en vanaf dat moment gaat de droogtijd in. De gemiddelde droogtijd voor epoxycoating bedraagt achttien uur, maar pas na 36 uur is de vloer volledig te gebruiken.

Droogtijd MMA vloer (2 uur)

De droogtijd van een MMA vloer is het kortst. Er kan met een gemiddelde droogtijd van slechts twee uur rekening worden gehouden. Dat maakt de MMA vloer ideaal voor autobedrijven waar de werkzaamheden maar voor een hele korte tijd stil mogen komen te liggen.

Gerelateerde berichten

Leren e-step rijden voor beginners

Het rijden op een elektrische step is gemakkelijker dan op een fiets en de meeste mensen kunnen het meteen oppakken. Deze gids helpt je op weg en...

Lees meer

Over ons

Meer weten over toffe bolides? Lees dan zeker onze blogs door. We houden je op de hoogte van leuke weetjes uit de autowereld.

Contactgegevens

Via info @ autobedrijf-image.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden