Elektronische sloten

Geplaatst op

Elektronische sloten hebben een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we onze huizen en bedrijven tegenwoordig beveiligen. Al honderden jaren openen en sluiten we onze sloten met sleutels. Maar in de loop van die jaren is er ook steeds meer fout gegaan. Misschien is het je wel overkomen dat er bij jou thuis of in je bedrijf is ingebroken door mensen die een sleutel hebben weten te vervalsen of omdat ze een kopie van één van je sleutels wisten te bemachtigen.

Denk er eens over na: hoeveel sleutels zwerven er rond in de wereld, met toegang tot jouw slot? Het antwoord is waarschijnlijk veel meer dan je zou willen. Tenzij je regelmatig je sloten vervangt (en weinig mensen doen dit), lopen jij, jouw huis of je bedrijf gevaar als je geen elektronische sloten gebruikt.

Bij elektronische sloten open je het slot zonder sleutel. Je gebruikt in plaats daarvan een persoonlijk identificatienummer of een persoonlijke code. Als je een bedrijf runt, kun je elke werknemer zijn of haar eigen code toewijzen. Waarom is dit zo belangrijk? Omdat je zo kunt bijhouden wie er waar binnenkomt en ook het pand weer verlaat.

Nu de wereld steeds digitaler wordt kunnen sloten natuurlijk niet achterblijven. Moderne modellen van elektronische sloten communiceren in feite draadloos met je beveiligingssysteem, de verlichting of zelfs met andere apparaten. Dit betekent dat als je deur wordt geopend, je deze zo kunt programmeren dat de verlichting wordt ingeschakeld, waardoor een potentiële dief mogelijk wordt afgeschrikt.

Door het gebruik van sleutels te vermijden, verbeter je je veiligheid en verhoog je de bescherming. Een pincode ‘verliezen’ is veel gemakkelijker op te lossen dan het kwijtraken van een sleutel. Als je een werknemer in dienst hebt die zijn sleutel is verloren heb je twee keuzes: het risico nemen dat de sleutel niet in verkeerde handen valt en de sloten niet vervangen of geld uitgeven (en gedoe op de koop toe nemen) om de sloten te laten vervangen en iedereen een nieuwe sleutel te geven.

Als je een pincode kwijtraakt, is het probleem veel gemakkelijker op te lossen. Wijs eenvoudig een nieuwe code toe aan die ene persoon en er is niets meer aan de hand. Niets is eenvoudiger dan dat.

Bij de aanschaf van een elektronisch slot moet er wel met bepaalde zaken rekening worden gehouden. Hoeveel werknemers heb je bijvoorbeeld in dienst of is dit slot voor in een woning? Hoeveel keer wordt het gedurende de dag gebruikt? Welk soort deur gebruik je? Om al deze vragen juist te beantwoorden kun je het beste een goede slotenmaker in de arm nemen.

https://www.locksecure.nl/Een professioneel slotenmaker

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over toffe bolides? Lees dan zeker onze blogs door. We houden je op de hoogte van leuke weetjes uit de autowereld.

Contactgegevens

Via info @ autobedrijf-image.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden