Een goede én goedkope autoverzekering aanschaffen

Geplaatst op

Als je een mooie auto hebt gekocht dan wil je deze ook goed verzekerd hebben. Dan is het verstandig om op de website te kijken van Overstappen.nl. Je vindt altijd een goedkope autoverzekering via Overstappen.nl. Maar let wel op; de goedkoopste autoverzekering hoeft niet altijd de beste autoverzekering te zijn. Een WA verzekering heeft altijd een lagere premie dan een Allrisk verzekering. Dat komt omdat je meer vergoed krijgt in het geval van schade bij een Allrisk verzekering dan bij een WA verzekering. Het afsluiten van een goede verzekering met de laagste premie is van meerdere zaken afhankelijk.

Hoe wordt de premie bij een autoverzekering bepaald?

Een aantal zaken zijn belangrijk voor de premie van een autoverzekering:

  • De verzekeringsvorm; WA – WA Beperkt Casco – Allrisk.
  • De schadevrije jaren.
  • Het aantal kilometers dat je per jaar rijdt.
  • De leeftijd.
  • De woonplaats.
  • Het gewicht van de auto
  • Het soort auto.

Zoals je weet kun je 3 verzekeringsvormen afsluiten. De WA, de WA Beperkt Casco en de Allrisk autoverzekering. Er is minimaal een WA autoverzekering verplicht. Bij een WA verzekering wordt alleen schade betaald die jij veroorzaakt aan derden. Bij een WA Beperkt Casco geldt dezelfde vergoeding als die van de WA verzekering. Daarnaast wordt schade vergoed bij inbraak, diefstal, ruitschade, storm en hagel schade en schade veroorzaakt door een aanrijding met een dier. Al deze vergoedingen krijg je ook bij een Allrisk verzekering. Daarnaast is schade aan jouw auto ook vergoed als jezelf de veroorzaker bent. Ook vandalisme is dan gedekt.

Wanneer krijg je korting op je premie en wanneer betaal je meer premie

Heb je eerder een autoverzekering gehad dan heb je schadevrije jaren opgebouwd. Hoe meer schadevrije jaren hoe hoger de korting. Ook het aantal kilometers bepaald de premie. Hoe meer kilometers je per jaar rijdt hoe hoger de premie. Dat komt omdat de kans op schade groter is wanneer je meer kilometers rijdt. Jongeren en ouderen rijden vaker schade en daarom is voor deze categorie de premie hoger. Woon je op het platteland dan is de premie lager dan wanneer je in de stad woont omdat in de stad de kans op schade hoger is. Hoe zwaarder de auto hoe hoger de premie. Een zwaardere auto kan een hogere schade veroorzaken. Wil jij je auto direct verzekeren dan is het verstandig om autoverzekeraars en verzekeringen met elkaar te vergelijken op een onafhankelijke website, bijvoorbeeld die van Overstappen.nl

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over toffe bolides? Lees dan zeker onze blogs door. We houden je op de hoogte van leuke weetjes uit de autowereld.

Contactgegevens

Via info @ autobedrijf-image.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden