De keuze voor een goede autogarage

Geplaatst op

Wanneer het ons economisch beter gaat, bemerken de autobedrijven dit direct aan de verkoop van nieuwe auto’s. Er zijn autobedrijven die zich richten op de verkoop van nieuwe auto’s, maar ook zijn er bedrijven die alleen tweedehands auto’s in de markt zetten. Autobedrijven die nieuwe auto’s verkopen zijn vaak onderdeel van een dealerschap. Autobedrijven kunnen ook een mix van werkzaamheden laten zien. Dus verkoop van nieuwe- en tweedehands auto’s en het repareren en onderhoud van auto’s.

Stagnatie economie

Wanneer de economie stagneert, zullen autobedrijven dit ervaren, doordat de verkoop van nieuwe auto’s achteruit gaat. Mensen houden hun hand op de portemonnee en proberen nog iets langer door te rijden met hun huidige auto. Autobedrijf Kerkrade zal, wanneer deze trend aanwezig is, de marges op nieuwe auto’s beperken tot een minimum. Meestal wordt de handel in occasion’s aantrekkelijker en mensen laten hun auto sneller repareren. Autobedrijven die verschillende werkzaamheden verrichten, zoals reparatie en verkoop van tweedehands auto’s, zullen minder last hebben van een stagnerende economie.

Reparaties en onderhoud

Professionele automonteurs zijn in staat om reparaties en onderhoud te verrichten aan elke automerk. Ook het keuren van een auto wordt gedaan bij een autobedrijf. Klantenbinding is voor een gerenommeerd bedrijf erg belangrijk. Wanneer er service wordt gegeven keert een klant sneller terug en hebben het er voor over om iets extra’s te betalen. Een tevreden klant zal sneller terugkeren naar dit bedrijf. Autobedrijf Kerkrade is een begrip in de regio en ver daarbuiten. Goede service, vriendelijkheid en klaar staan voor de klant staan hoog in het vaandel bij dit bedrijf.

De garagehouder

De garagist, zoals een garagehouder ook wel wordt genoemd, is de eigenaar van een autobedrijf (garage). Deze houdt zich bezig met het onderhoud van auto’s, maar ook de inkoop en verkoop van nieuwe en tweedehands auto’s behoren tot de dagelijkse werkzaamheden. Soms zit er een benzinepomp voor het autobedrijf. De autodealer zal dan ook benzine moeten kunnen verkopen en alles moeten weten over accijns en benzineprijzen. Autobedrijven zijn ontstaan door de vroegere smederijen. Hier werden in het verleden ook wel auto’s gerepareerd. Toen de auto goed in opkomst kwam vanaf de jaren ’50 en ’60, ging de eigenaar van een smederij over tot het ontwikkelen van een autobedrijf anex garage. Autobedrijf Kerkrade is ook op deze manier begonnen met de verkoop en reparatie van auto’s.

Verschillende soorten garages

De werkzaamheden die in een garage/autobedrijf worden uitgevoerd, verschillen onderling wel van elkaar. Een merkdealer zal altijd werken met vastgestelde kwaliteitsnormen en richtlijnen. De autofabrikant zal de dealers controleren en stelt vaak hoge eisen aan het autobedrijf wat zijn merk auto’s repareert en verkoopt. Goede service, vertrouwen en prestaties op het gebied van verkoop zijn belangrijk. Een autobedrijf wat op deze manier werkt, is afhankelijk van de autofabrikant.

Onafhankelijkheid

Er zijn ook autobedrijven waar je met alle merken auto’s terecht kunt. Kwaliteit is belangrijk omdat dit tot klantenbinding leidt.

Gespecialiseerde garages

Garagebedrijven kunnen zich ook specialiseren. Denk maar eens aan het reviseren van versnellingsbakken en onderhoud van oldtimers. Ook reparatie van vrachtwagens gebeurt in een autogarage die gespecialiseerd is in het vakkundig repareren van transportvervoer. Kijk voor meer informatie over autobedrijf Kerkrade op de website.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over toffe bolides? Lees dan zeker onze blogs door. We houden je op de hoogte van leuke weetjes uit de autowereld.

Contactgegevens

Via info @ autobedrijf-image.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden